Smykke behandling og materiale


Sådan plejer du bedst dine smykker fra B U

Alle smykker fra B U er vandfaste, hvilket betyder, du aldrig skal bekymre dig om
belægningen. Smykkerne er fremstillet i kirurgisk stål med en 18k pvd guldbelægning, som gør dine smykker utroligt slidstærke og holdbare.

Vil du passe ekstra godt på dine smykker, anbefaler vi, at du opbevarer dine smykker i de medfulgte smykkeæsker, når du ikke har dem på, hvor de også bør opbevares tørt og ikke i sollys. Ydermere skal du passe på med hårde overflader, der kan ridse belægningen, samt kemikalier i fx cremer, parfume mm.

Interesseret i at vide hvad dine smykker er lavet af?

Så læs med her, materialerne vi benytter os af, er blandt andet kirurgisk stål med en PVD*
belægning af 18 karat guld for en pæn og holdbar guld finish. Hertil tilbyder vi også poleret stål, for en yderst pæn og holdbar sølv finish. Derudover er vores perler, ferskvandsperler og af smykkesten benytter vi os af zirkonia som er en utrolig holdbar og smuk sten.

For en mere specifik information, er du hjertelig velkommen til læse under de forskellige
produktkategorier herunder.

 

Materialer:

Kirurgisk stål PVD* belagt med 18 karat guld.
Poleret kirurgisk stål.
Ferskvandsperler.
Zirkonia sten.
Acetat.

 

Kvalitet:

100% Nikkel fri, vand og sved resistent.

 

Vores belægning:

*PVD-belægningen gør, at produkterne har overflader, der er 10 gange mere ridsefaste og 3 gange hårdere end almindelige krombelægninger.

Derimod findes krombelægninger oftest på billigere smykker, hvoraf belægningen hovedsageligt består af nikkel.

 

Vores kirurgiske stål:

Kirurgisk stål er en type rustfrit stål, som er specielt velegnet til kirurgiske anvendelser. De samme egenskaber, der gør det populært i operationsstuen, har også ført til efterspørgsel efter dette metal i body piercing og smykke brancherne.

Som andre rustfri stålprodukter modstår kirurgisk stål farvning, men det modstår også korrosion, rust, hvilket er kritisk i operationsstuen. Kirurgiske instrumenter udsættes for en række hårde sæber og rengøringsmidler sammen med intens varme fra autoklaver, så de skal kunne modstå kraftig brug. Denne type stål er også meget vanskelig at ridse, en klar fordel ved kirurgiske instrumenter, fordi en ridse kan blive et tilflugtssted for bakterier, som kunne overføres til patienter.

Det vil sige du får et utroligt hårdført smykke, der ikke mister farve, ikke har let til ridser og dermed ikke vil samle unødvendige bakterier.

 

Vores sten:

Zirkonia er den sten, der minder mest om diamanter glans- og udseendemæssig, det kræver ofte en ekspert med et mikroskop for at kunne skelne forskel mellem zirkonia og diamanter.

Stenen er kunstigt fremstillet, og bliver idag brugt i rigtig mange smykker.

Den kan let forveksles med eksklusive, dyrere sten som brillant og diamant, hvilket er med god grund. Fordelene ved at vælge zirkonia sten er mange. Du får en hård og holdbar smykkesten.

Målt i hårdhed på Mohs hårdhedsskala, som går fra 1-10 ligger den på 8,5, rav ligger på det halve, 4 og en ægte diamant ligger på 10.

Effekten, ligheden og holdbarheden i denne sten gør, at det i dag er det blevet mere og mere almindeligt  også  at købe forlovelsesringe med zirkonia sten.

Flere og flere berømte personer går også med zirkonia smykker, selv Hollywood-stjerner som Jennifer Lopez, Millie Bobbie Brown, Rita Ora og Kate Hudson.

Hvorfor tænker du så?
De ligner ægte diamant smykker og kvaliteten er god. Derudover undgår kendte, de mange bekymringer der følger med at bære, eje og være i besiddelse af et dyrt diamantsmykke. Det gælder når de rejser, holder koncerter, hotelophold, er til galla mm.

Smykker med zirkonia sten er blevet det nye sort, og heldigvis er det indenfor et prisleje, som almindelige mennesker har råd til.

 

Zirkonia kvalitet:

Kubisk zirkonia sten er delt op i 5 kvalitetsklasser:
A, AA, AAA, AAAA, AAAAA. A den laveste kvalitet, og AAAAA er den højeste kvalitet.
Hos By Ulrichsen sælger vi altid vores smykker med den højeste kvalitet af zirkonia sten, AAAAA, som giver den bedste reflektion af lyset og dermed den bedste glimtende effekt.

 

Vores ferskvandsperler:

Vores ferskvandsperler kan betegnes som kultur-ferskvandsperler, hvilket vil sige at de bliver dyrket på en farm. Det er i samme tilknytning meget sjældent at finde natur-ferskvandsperler i vilde muslinger og yderst kostbart. Derfor er størstedelen af alle perler i smykker, kulturperler i dag.

Kultur-ferskvandsperler laves næsten på samme måde som natur-ferskvandsperler, undtagelsen er med hjælp af os, mennesker. Kultur-ferskvandsperler laves ved, at der indsættes et fremmedlegeme i den musling, som skal producere ferskvandsperlerne.
Muslingen forsvarer dermed sig selv mod det fremmedlegeme, ved at danne flere lag perlemor uden på det, så det ikke længere generer muslingen. Perlemoren består hovedsageligt af protein og indlejrede kalkpartikler.

I naturen sker dette tilfældigvis af sig selv over flere år, ved at muslingen indkapsler et fremmedlegeme, et sandkorn eller en parasit. Det yderste resultat er dog det samme, perlemoren.

Du passer allerbedst på dine ferskvandsperler ved at bruge dem. Perler er som skabt til at være tæt på huden, og de har godt af den varme, fedt og fugt som din hud udskiller. Så lad endelig ikke dine fine ferskvandsperler sygne hen i smykkeskrinet, men bær dem så ofte som muligt.

Samtidig vil det forlænge dine perlers levetid, hvis du skåner dem for hverdagskemi såsom direkte parfume, klor og sæbe. Hvis de bliver matte i overfladen, kan hudens fedt og fugt friske dem op igen. Trænger de til en rengøring, så er det rigeligt med lidt lunkent vand.

Passer du godt på dine ferskvandsperler, så kan de holde hele livet.

 

Acetat:

Materialet vores hårklemmer er lavet af, er acetat, som blev opfundet i 1948, oprindeligt som lak til fly vinger og i dag bruges det blandt andet til brillestel, tøj, brudekjoler og møbler.

Det er et yderst miljøvenligt alternativ til plastik, da det er plantebaseret og et ret hårdført materiale. Faktisk så hårdfør at det har været med til at redde den næsten uddøende og nu truet Hawksbill havskildpadde.

Så vil du have en flot og hårdfør hårklemme med tanke på miljøet og Hawksbill havskildpadden, så er vores hårklemmer de helt rigtige for dig.